Gastenboek

enkele reacties van deelnemers in het gastenboek


Voor het eerst naar Italie, voor het eerst Toscane en voor het eerst een week schilderen. Een erg leuke groep maakt zo’n week tot een feest. De lessen van Herman hebben absoluut bijgedragen aan het succes. ’s Morgens a.d.h.v. dia’s een half uurtje theorie en dan op pad. Wij troffen het dat het prachtig weer was waardoor het zwembad ’s middags aantrekkelijker was dan de schildersezels. Ook de excursie naar Lucca met Herman als reisleider was erg geslaagd. Kortom een geweldige week!

Lydia Griep


Voor mij betekende de week in Toscane met Herman en de groep van nog zeven anderen een in alle opzichten ‘schilderachtige’ ervaring! De sensatie van prachtige locaties, avontuurlijke tochten, heerlijk eten, altijd goede wijn, een luxe villa, zon, muziek en bovenal oneindig veel plezier met elkaar en de gezamenlijke hobby, maken het afkicken moeilijk en het verlangen naar herhaling groot! Het was een feest!

Winnifred de Vos


Heb een geweldige week gehad! De villa was nog veel mooier en imposanter dan op de foto’s. Prachtige kamers met ieder een eigen karakter. En vanuit het zalige zoutwaterzwembad keek je uit op de heuvels van Toscane. Het gezelschap was fantastisch; ik veel gelachen, gezongen, goed gegeten en, daar kwam ik ook voor, lekker geschilderd en veel geleerd. En niets moest en alles mocht. Herman is een ideale ‘reisleider’ ūüôā Ik kwam bijzonder relaxed thuis en kijk met veel plezier op terug op deze week.

Annemieke


Ik schenk mezelf thuis nog een lekker koel roseetje in en ben weer even helemaal terug in de sfeer van die prachtige schilderweek in Itali√ę. Met heel veel genoegen denk ik terug aan Toscane, aan je kundige wijze van lesgeven, je gastheerschap, de nieuwe contacten die ik opgedaan heb met Ena, Sonja, Annelies, Greet, Ernestien¬†en Loes. Inspirerend¬† en aangenaam gezelschap, jouw kookkunst en het samen koken,lekker eten, goed ontbijt, en niet te vergeten die ontstellende hoeveelheid Prosecco, heerlijk! ¬†Herman, je hebt me opnieuw leren kijken naar de natuur, naar alles om mij heen. Het op de achtergrond verdwenen sluimerende gevoel dingen in kleur en vormen¬†te vangen en vast te leggen heb je met je aanstekelijke enthousiasme weer wakker gemaakt. De drang naar kwast en verf¬†is wedergeboren! Bedankt voor je inzet het was in √©√©n woord Bello (is dit de juiste vertaling?

De hartelijke groeten van Anja Vink


La dolce vita! Dat was de schildervakantie in de prachtige oude villa niet ver van Lucca, georganiseerd door Herman Tjepkema. Een groepje van acht elkaar niet kennende amateurschilders werd onder zijn enthousiasmerende begeleiding wegwijs gemaakt in het buiten schilderen. ’s Ochtends aan de hand van dia’s uitleg over deze speciale tak van kunstsport, de struikelblokken en de aandachtspuntjes. Dan erop uit, waarbij de opbouw in moeilijkheidsgraad (van schilderen in de prachtige tuin tot je nestelen op een dorpspleintje) zorgvuldig in acht werd genomen Herman omlijstte het geheel niet alleen met heerlijke proeven van zijn kookkunst, maar ook met Italiaanse meezingklanken tijdens het vervoer en prachtige, weemoedige films tijdens de laatste avond. Kortom: het was een feest in alle opzichten! Herman, grazie mille!

Carole Denninger


Ik ben al 4 keer mee geweest, en ik ben nog steeds enthousiast. Belangrijkste trefwoorden zijn : inzet van jezelf om goed, beter en nog beter te schilderen; lekker eten en drinken; en veel lachen en praten en luieren en zwemmen. En dat alles in een schitterend en (meestal) zonnig Toscane , onder de bezielende leiding van onze Maestro Herman.

Sonja den Ouden


Het is niet alleen het schilderen maar de hele entourage en Herman die er een perfect georganiseerde Italiaanse sfeer van weet te maken. Met goede schildersadviezen, mooie locaties, heerlijk eten,Italiaanse muziek en films, kortom ik heb die week genoten, hartelijk dank!

Liefs Lous Diekhuis

Een heerlijke week gelogeerd in de prachtige Villa Teresa en met elkaar geschilderd, gepraat, gelachen, gegeten, gedronken, gefietst en gezongen. En dat alles onder de Toscaanse zon. Genoten dus!

Ena Gaakeer

gastenboek Toscane schildervakantie

Meest recente berichten